Rozbudowa Selgros Cash&Carry – Poznań

Przedmiotem umowy jest Construction Management w okresie przygotowawczym przed budową, fazie przetargowej oraz w trakcie trwania budowy z nadzorem inwestorskim obejmującym: procedurę przetargową wyboru Wykonawcy/ów, kierownictwo budowy dla inwestycji obejmującej  I etap rozbudowy CH Selgros przy ul. Zamenhofa 133 w Poznaniu poprzez dobudowę 2-kondygnacyjnego budynku dla potrzeb Horeca i TSP.

Charakterystyka obiektu:

  •  konstrukcja żelbetowa
  • powierzchnia: 3 211,62 m2
  • powierzchnia zabudowy: 1 849,40 m2
  • kubatura: 17 569,70 m2
  • wysokość: 9,50 m
  • infrastruktura towarzysząca tj.: układ drogowy, miejsca parkingowe dla samochodów ciężarowych i osobowych
  • sieci wewnętrzne oraz instalacje wewnętrzne

 

Zlecający: Transgourmet Polska Sp. z o.o.

 

Zakres prac: Construction Management w okresie przygotowawczym, projektowym przed budową oraz w trakcie trwania budowy z nadzorem inwestorskim obejmujący: procedurę przetargową wyboru Wykonawcy/ów, kierownictwo budowy, sprawowanie nadzoru inwestorskiego branży budowlanej, drogowej, mechanicznej, elektrycznej, obsługę odbioru końcowego, kontrolę kosztów.